Galerie LV

038_slide03

Proiect de expozitie: IMPULS

 

Proiectul Impuls organizat de Departamentul de Arte Vizuale al Universității din Oradea și de Asociația Culturală Kiwanis Art în parteneriat cu, Muzeul Țării Crișurilor, Primăria Oradea, Asociația Culturală Ars Nobilis, UAP Oradea, are ca obiectiv stimularea, evidențierea și promovarea atât la nivel local cât și la nivel național a artiștilor studenți performanți.

Arta înseamnă, înainte de orice altceva, dialog. Dacă atelierul este spațiul în care studentul învață, experimentează și creează sub privirea ocrotitor-îndrumătoare a profesorului, galeria de artă este spațiul în care se împlinește cu adevărat menirea acestui parcurs educațional, este locul privilegiat în care creația artistică intră în contact cu cel căruia îi este destinată: publicul. Ieșirea din spațiul atelierului și pătrunderea în spațiul galeriei constituie pentru studentul-artist un adevăratul examen, având menirea de a confirma reușita întregului său travaliu.

Plecând tocmai de la premisa că expunerea este o împlinire firească și necesară a creației, în urma unei selecții riguroase, ne propunem ca pe parcursul unei săptămâni să prezentăm publicului iubitor de artă din Oradea profilurile artistice ale celor mai performanți cinci studenți de la Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Universității din Oradea. Acest adevărat maraton al artei tinere va fi organizat în cinci spații expoziționale diferite în care vor fi grupate lucrări reprezentative pentru specificul celor cinci specializări din cadrul departamentului: pictură, grafică, arte decorative, design vestimentar și design.

Expozițiile se vor desfășura în perioada 21-25.05.2018. Spațiile posibile pentru desfăsurarea lor sunt: Biblioteca Universității din Oradea, Muzeul Țării Crișurilor, Galeria Grota Roșie a Cetății din Oradea, Galeria de Arte Vizuale, Galeria Ars Nobilis. Pe lângă promovarea evenimentelor în presa locală și națională proiectul își propune și lansarea unui catalog care să cuprindă cinci portofolii de sine stătătore pentru fiecare student dintre cei cinci selectați, portofoliu care poate să contribuie la creionarea profilului său profesional.

Proiectul Impuls se adresează tuturor studenților de la cele cinci programe de studiu ale Departamentului de Arte Vizuale din Oradea. Studenții care doresc să participe la acest proiect vor trebui să contacteze coordonatorii programelor de studiu aferente specializărilor lor unde vor trebui să se înscrie pană în data de 12.12.2017. Portofoliile formate din mape cu lucrări (nu se acceptă reproduceri) vor fi selectate de către o comisie în data de 13.12.2017 în urma unui dialog cu fiecare dintre participanți. Va fi ales un singur portofoliu de la fiecare program de studiu. Acesta va putea conține atât lucrări de semestru cât și lucrări personale extrauniversitare indiferent de tehnică, dimensiune ori tematică. Criteriul principal de selecție este legat de calitatea plastică a lucrărilor și deopotrivă de coerența profilului artistic prezentat.

2017 - Arte Vizuale Oradea