Galerie LV

069_slide03

Misiune


 

 

englishenglish

 

Misiune si obiective:

 

Misiunea Departamentului de Arte este una didactica, de a crea profesionisti ai artelor vizuale, cu aplicare în directiile pentru care s-au dezvoltat programe de studii dar si pentru directii noi care pot fi accesate folosind baza de cunostinte acumulate pe parcursul anilor de studii, atât la nivel conceptual cât si la nivel profesional.

Alta misiune a Facultatii de Arte Vizuale este misiunea de cercetare stiintifica si de

creatie artistica. La acest capitol ponderea mare o are creatia artistica , dar si cercetarea stiintifica în directia studiilor teoretice. Deasemenea o directie de cercetare este si aceea a include in programele de studii noile tehnologii care sunt aplicate prin intermediul tehnicilor multimedia, mixed- media in arta contemporana , cercetarea din perspectiva interdisciplinara a artelor vizuale si impilcatiile sociale ale femonului cultural contemporan.


Teme generale de cercetare

  • Cinetism si instalationism în sculptura moderna si contemporana. Studii privind reperele istorice determinante ale imaginii statice sculpturale cu cinetismul si sculptura instalationista in arta contemporana.
  • Imagine si imaginar. Câmp vizual, spatiu vizual, compozitie, constructie, regie, imagine statica, imagine în miscare, tablou, film, arta video in arta contemporana.
  • Design Exersarea metaforiei vizuale în contextul reinventarii formelor estetice in produsul utilitar, elaborarea designului de produs.
  • Provocari New media si pictura si sculptura experiment – (Pop art) mass culture. Minimalism postmodern art-pictura, sculptura si eleganta spatiala.
  • Modele de spatializare: spatiul albertian, spatiul polifocal, spatiul continuu, spatiul destructurat, spatiul virtual in arta contemporana.
  • Ambient sculptural, ambient pictural, ambient textil. Conexiuni, interferente, osmoze. Viziuni artistice de tip intermedia.
  • Noi tehnologii si materiale in designul de produs , designul textil si designul vestimentar.
  • Spatiul plastic de la obiect la ambient. Tipare si alte tipuri din clasa invariantilor. Spatiul modular in design si artele decorative.
  • Modalitati tehnice de structurare al mesajelor vizuale prin intermediul picturii, sculpturii, designului si artelor decorative.

Responsabil directie cercetare Arte Vizuale Lect univ dr. Teofil Stiop

2019 - Arte Vizuale Oradea