Galerie LV

050_slide03

Arte Decorative

 

header

 

 

Misiunea

Curricula programului Arte Decorative are ca element de bază studiul artelor textile, atât ca metodă concretă de studiu dar și ca paradigmă, traseul și statutul artelor textile în lumea contemporană fiind asemănător cu al celorlalte arte aplicate.

Societatea contemporană industrializată, globalizată readuce în discuție și reevaluează expresia și rezolvările locale sau personale, nevoia de personalizare. Industriile creative devin soluții viabile pentru regiuni în care economiile și industriile tradiționale au dat greș. În acest context recurgerea la experienţele personale de atelier pot fi o variantă atractivă, experimentele creative personale ce se dezvoltă din manufacturare și low tech pot deveni un avantaj.

Tapiserie, proiectare de țesături pentru design vestimentar sau design de interior, proiectare de imprimeuri și alte structuri decorative, decorațiuni interioare, accesorii vestimentare sunt doar cîteva din direcțiile propuse.

Studenții sunt încurajați să-si dezvolte o viziune conceptuală coerentă, un limbaj vizual propriu apelând la diverse medii si tehnici textile (dar si netextile), de la cele tradiţionale până la cele de ultimă generaţie. Studiul si analiza critică a modului în care un material devine obiect de artă sau obiect utilitar, relaţia dintre modul de structurare a unui proiect urmată de concretizarea acestuia prin intermediul diverselor tehnici textile sau specifice altor forme de artă decorativă stau la baza pregătirii în acest program de studiu.

 

Vezi şi pagina noastră de pe facebook:  facebook

2017 - Arte Vizuale Oradea